2022-10-18

Ta hand om ditt löpband

Oavsett om du precis har köpt ditt första löpband eller om du försöker hålla ditt fem år gamla löpband i bra skick är det viktigt att ge den lite regelbunden service. Här är fem snabba tips på vad du själv kan göra.

Detta är endast lite generella råd, om du är osäker titta alltid i bruksanvisningen för att se vad tillverkaren rekommenderar. Om du inte har sparat manualen kan du alltid kontakta GymDoktorn för råd och tips.

  1. Placera ditt löpband på ett plant underlag. Det är viktigt att golvet är plant för att bältet ska löpa jämnt längs däcket av maskinen. Om du har löpbandet i ett garage eller källare där golvet inte är så bra, kan du använde de justerbara fötterna som sitter under löpbandet för att jämna till det.

  2. Torka av maskinen efter varje användning. Svett är frätande och löpbältet och ramen är speciellt känsliga för svett. Rengöring av löpbandet efter varje användning minskar risken för rostangrepp. Passa även på att rengöra displayen varje vecka. Använd inte rengöringsspray på display konsolen eftersom intern elektronik kan skadas. En impregnerad våtservett från 2XL är perfekt att använda och tar bort alla oönskade bakterier.

  3. Rengör under löpremmen och området mellan däcket och bältet. Detta är dom delarna som blir mest slitna på löpbandet. Det är också en bra idé att hålla golvet under ditt löpband rent så passa även på att dammsuga av det.

  4. Dammsug under motorskyddet. Oavsett hur mycket du försöker hålla löpbandet rent så kommer damm och smuts att leta sig in under motorskyddet. Rengöring runt motorn minskar risken för överhettning och eventuella skador på olika komponenter. OBS! Glöm inte att koppla bort strömmen innan du rengör under motorskyddet.

  5. Smörj under löpremmen. Vissa löpband behöver inte smörjas under bältet. Det beror på att remmarna redan är smorda eller att löpbandet har ett självsmörjande system. Andra typer av remmar kräver smörjning. Titta på bruksanvisningen för att se vilken typ av smörjning ditt löpband har.


     

Fler nyheter

2023-04-21

Dreumex Disinfectant & Cleaning Wipes

Nu byter vi till en annan leverantör för våra Gymwipes! Dreumex Disinfectant & Cleaning Wipes är branschledande produkter som är perfekta att använda…

Läs mer

2023-03-03

Friskis & Svettis ny kund hos GymDoktorn

Nu hjälper vi till med service och reparationer på Friskis & Svettis alla anläggningar i Malmö.

Läs mer

2022-10-18

Ta hand om ditt löpband

Oavsett om du precis har köpt ditt första löpband eller om du försöker hålla ditt fem år gamla löpband i bra skick, är det viktigt att ge den lite reg…

Läs mer